Over ons

Café-Restaurant d'Ald Herberch "Yn'e Iel-aek" in gaastmeer ligt op één van de mooiste plekjes van Friesland. Het is even zoeken, maar degene die de weg ernaar toe eenmaal gevonden heeft, komt zeker terug. 

 

Met de boot is het even omvaren op de route tussen Workum en Heeg, en dat geldt ook voor automobilisten naar het afgelegen dorp. Anders is dat voor de fietsers die bij het terras van d'Ald Herberch over de brug door de landerijen met het pontje over kunnen naar It Heidenskip en Gaasterland. In omgekeerde richting is het de korste fietsroute door de weilanden vanuit Gaasterland naar Sneek. Ook beschikt d'Ald Herberch over oplaadpunten voor uw elektrische fiets. Tijdens uw bezoek kunt u uw e-bike prima opladen. 

 

Hoe dan ook, het terras nodigt uit om even weg te dromen en wie de kaart leest, loopt het water al in de mond. Natuurlijk is er koffie met gebak, maar er zijn ook diverse dagschotels en plates met vers fruit en groenten om energie van te krijgen. Wie meer tijd heeft, wat iedereen zich hier zou moeten gunnen, gaat eens lekker zitten om te genieten wat wij, d'Ald Herberch, culinair op visgebied te bieden hebben. De Herberch krijgt namelijk snoekbaars en paling aangeleverd van lokale vissers. Maar ook andere producten komen veelal uit Friesland. En mocht het op het terras toch wat minder toeven zijn, dan biedt de herberg een sfeervol warm onderdak.