Over ons

Restaurant d'Ald Herberch ligt op één van de mooiste plekjes van Friesland. Het restaurant is gevestigd in de zuidwesthoek van de Friese provincie en is omringd door de welbekende Friese meren en het prachtige open landschap. Het is even zoeken, maar degene die de weg ernaar toe eenmaal gevonden heeft, komt zeker terug. 

 

 

D'Ald Herberch is in 2020 overgenomen door eigenaresse Bernou de Jong uit Heeg. Zij streeft ernaar iedere Fries en niet-Fries kennis te laten maken met Friese streekproducten. 

 

''Friesland kent van oudsher vele ambachtelijke producten en lekkernijen. Zo is iedereen wel bekend met Fries suikerbrood {Sûkerbole} en Friese Dûmkes. Maar Friesland kent hedendaags ook nog veel lekkere streekproducten.'' Aldus Bernou de Jong.

 

Verse vis van lokale visserman Andries van Netten; lekkernijen van bakkerij Ypma in Heeg en vlees van Friese weide Runderen, wiens melk wordt gebruikt voor ijs, yoghurt en kaas. D'Ald Herberch bereid haar gerechten met zoveel mogelijk lokale producten, om zo weinig mogelijk schade aan het milieu toe te rekenen, de lokale ondernemers te steunen, maar vooral omdat Friesland zo veel moois heeft. Waarom zouden we dan elders inkopen? 

 

Wij vertellen je graag het verhaal achter onze gerechten. Maak kennis met de bakker achter ons brood en de visser achter onze vis. Geniet van het terras, laat je verrassen door onze (vis)specialiteiten en maak kennis met Friese streekproducten bij D'Ald Herberch in Gaastmeer.